Monday, 30 May 2011

Hari paling penat !

Hello blogger & follower , amacam hari ni ? Okay ke tak okay ?
Hope okay lah semua kan , hari ni aku agak penat sbub pagi-pagi lagi da kene buat medical check-up ( ambik darah )
Lepas ambik darah tu mmg badan terlampau letih sangat , mmg tak boleh nak buat apa lg da ... 
Tengah hari sampai ke petang pulak , kene tolong my mama tebang pokok kt depan rumah ...
' Memang tak letih ' la kan ...


Gelagat saya walaupun penat tapi terpaksa ! ! !



 

Agak memenatkan hari ni , ini pun ada tenaga sikit lepas minum Milo & Biskut Tiger ...
Tu yg ambik masa sikit update blog ni ...
Ini bukan nk belas simpati korang tau , ini cuma nk kongsi aktiviti aku harian dengan korang sume ...
Hope benda ni tak jadi masalah utk korang bukak blog aku ni , hahaha ...
Anyway , 2hb ni aku terpaksa pergi Pulau Pinang utk menghadiri pertandingan memasak ...
Tp bukan aku yg masak , abg aku ( Irwan Firza ) ...
Berkemungkinan dalam masa yg tak berapa panjang aku tak akan update blog ni ...
Kalau rindu juz inbox kt facebook je lah ye ...

Sincerely loves !

Saturday, 28 May 2011

Disebabkan gambar !

Hello follower ,  hari ni aku ada criter skit psal facebook aku ... Hari ni aku tukar DP facebook gambar ni



Yg ni sebenarnya adik aku Farisha Firza ... Jangan salah sangka ye semua , time aku tukar DP tadi ramai yg tanya " Awek ke ? " ... Letih la nak jawab , hope korang da kenal adik aku & jangan tanya lagi dah ni sape ye ... Kalau tanya lagi , mmg aku bg pelempang Milo & Biskut Merry nanti..
Jangan ambik hati ye sape yg kene marah tadi ... 
 
Sincerely loves !

Friday, 27 May 2011

Takde keje !

Hello follower,amacam hidup?Bahagia ke tak,kalau tak kira kita sama laa...hahaha
Kalau nk ikutkan,hidup aku tak bape bahagia sgt,tapi aku suka bahagiakan diri sendiri(korang paham ke tak,lantak korang la)..
Aku nk kenalkan dekat korang,bdak2 atau orang2 yg terlebih sengal mcm aku yg slalu menyasau sama dengan aku...muahaha

Adib Ahmad , Shahizam Ramli , Muhaimin Azfar , Zul Kifli , Faiz Young
 Yg ni sume geng2 masa skola dlu , slalu lari berpagar (lari sekolah) bersama , main kejar2 dgn cikgu , kene rotan beramai-ramai , buli budak sesi petang & mcm2 lg lah...

Haekal Moreno , Amir Privax , Muhamad Ashraf
Yg ni pulak teman2 merepek , menyasau , mengarut , mengumpat & melepak masa keje...
Myirah Latif , Eyla Adyla
Yg ni geng2 fesbuk yg suka main tag2 gambar diorang...

Farisha Firza , Fazreen Firza
Yg ni dah tentu2 adik aku sbub nama pun lebih kurang sama..

Aisya Azmi , Nadirah Rokif , Leeya Natasha , Farrah Dyla 
Yg ni pulak suka like sume comment aku,pastu mengarut2 sehingga ada yg nk offline pun sampai terlupa..Kandang2 rasa mcm nk lempang je tapi disebabkan member adik aku & merangkap sebagai geng2 sasau,kira tak jadi laa...haha

Farra Razuan , Nur Ilya Natasya , Daliella Deanna Zainudin , Amaliena Ramlus Sidiqe
Yg ni tak abis2 nk jeles dengan aku,dari dulu sampai sekarang masih tak boleh terima yg aku ni hensem..:D

 Faten Hanudin , ThdEvion Helsing , Hamieza Nizar , Nadia Pazir
Yg ni pulak kalau borak dlm fesbuk,mesti tergantung tapi sebab ape pun aku tak tau...

Kayyol Uda , Shaheira Yunus , Sabrina Abu Bakar
Yg ni kalau tak mengacau aku 1 hari tak sah,ada je benda dia nk buat..Aku pggil diorg ni Penyemak Notification...hahaha
Kiki Koyuki , Fyqavssara Chux , Maisarah A.Rahim , Dalieyla Azeez , Fiza Abdul Razak
Yg ni slalu menggedik kt wall aku,kadang2 rasa mcm malas nak layan korang...hahaha(jgn mengamuk ye)


 Orang2 diatas ni yg buat aku lebih sasau & jadi gila-gila dengan tidak disangka-sangka..
Apepe pun korang kene,mesti,perlu,wajib,hendak,harus ada utk menggilakan lagi otak aku,walaupun kadang2 korang takde tetiba aku jadi gila..hahaha
Korang mmg Geng terbaik lah walaupun korang tak baik :D

Sincerely loves !

Wednesday, 25 May 2011

Nostalgia !

Tengah duduk layan fesbuk,teringat pulak kegilaan lepas abis SPM time bercuti ke Port Dickson,masing2 tgah gembira sbub baru abis exam besar la katakan..
Semua tak boleh duduk diam,kegilaan menjadi2 sampai member2 yg tido sume kene majal,hahaha...
Kononnya semua da remaja then tak nak tido,buat keje gila mcm ni

 Yg ni sume tggu masa je nk kene gelek dgn lori balak or lori hantu


Masing2 nk tunjuk handal kt tempat orang..Masa ni bila jumpa awek je trus ngorat,takde criter byk..Boyan pun jadi time ni...hahaha
Bergambar pulak kt tempat menyeramkan
 Cuba tgok btol2,mcm nk pijak pun ada bdak ni...:D

Pada malam hari,jalan2 kt laut bertujuan nk main kejar2 je tp hasil drpd idea main kejar2,kiteorang dpt "ganjaran" yg susah org lain nk jumpa


~ Squidward Tentacles ~

Esok pagi pulak,jalan ramai2 kt tepi pantai sambil pkai baju yg sama...

Da mcm team boria da..

Setiap mlm mesti ada yg kene majal bila tido..Muka2nya :




haha,masing2 comel kan?mcm nk pijak je sorang2..

Perkara yg kami buat pada diorg ni




Aku sengaja share dgn follower cause' bukan senang da nk jumpa bdak2 ni lagi lepas ni,kompem2 masing2 da sambung blajar..Hope kita sume still dpt contact lagi,terutamanya kepada mangsa2 keadaan..Jgn ambik hati sume,Sincerely loves guys :)

Ceritera MondayPink

Hey guys,I juz wanna story bout' my band okay...Jangan gelak,kene sepak kang!hahah..
Nama band kami MondayPink,nama ini kami dpt dari rakan saya Amir Privax iaitu drummer band ini,nama itu dipetik dari jenama kotak tisu...*dengan tidak disangka2

Sekarang kami masih mencari pemain bass kerana kami ada masalah dgn pemain bass kami,buat masa ini kami hanya ada 3 orang ahli sahaja iaitu :




Syed Muhammad Haekal
Vokalist & Rythem

Fazwan Firza
Guitarist & Vocalist Cover





Amir Asyraf
Drummer





Band ini dijangka akan ditubuhkan pada awal tahun 2011 tetapi atas masalah yg tidak dapat dielakkan,pertubuhan band ini terpaksa ditangguhkan...Kami akan membuat recording lagu kami pada bulan 9,sekiranya tiada apa-apa masalah..

Kami mainkan pelbagai genre music,selain itu kami juga pernah mencuba membuat video clip Rocketeer(versi Kuala Lumpur)..Buat masa sekarang,semua ahli kami terpaksa bekerja utk mencari modal bg mengeluarkan album pertama kami,sekiranya ingin melihat kami secara live,boleh datang ke Harley Davidson Cafe(KLCC)..



Buat masa sekarang,kami juga ada melakukan cover utk lagu2 genre pop seperti lagu2 drpd band indonesia...
Diharap band ini akan mendapat sokongan daripada anda semua,anda juga boleh mengikuti page kami di facebook MondayPink..Kami juga pernah perform lagu pertama kami di Grand Continental Crystal Hotel..Berkemungkinan kami juga akan terlibat dengan aktiviti persembahan utk Prom Night atau majlis perkahwinan..


Sokongan anda amat diperlukan buat masa sekarang,sebarang pertanyaan atau nak nombor talipon ahli MondayPink ni boleh inbox kami..Hope you guys dapat menjadi follower band kami,saya akan update perkembangan terbaru kami dari masa ke semasa..

Ariosss & Mucacos...Sincerely loves ! :D

Tuesday, 24 May 2011

Tembel bersama !

Lepak kat Restoran Ali Maju hari ini hanya kerana hendak jumpa muka kawan lama semasa disekolah...

Saya bersama Shahizam Ramli lepak sambil bawak laptop & kamera photoshooter hanya utk berlagak kononnya kami adalah businessman yg berwibawa..Diatas meja pula,sengaja kami longgokkan Blackberry kami utk ditayangkan kepada mamak yg bekerja di restoran itu..

Dengan gaya seperti orang kaya,saya & Shahizam Ramli berborak pasal bisnes bernilai RM12 juta dengan selamba & tnpa segan silu,walaupun kami pun tidak bekerja...haha3

Apabila hendak berambus dari melihat muka mamak yg bekerja di restoran itu...Dengan selamba kami terus blah tanpa "memberi tips" kepada mamak tersebut kerana terlampau kaya sangat lah katakan..

Sampai saja dikereta,mamak tersebut menjerit "Allo,you bisinuss byk juga tp air teh ais sama itu teh O ais siapa mau bayar la?"..Kemaluan mencapai tahap 7 lautan api bergelora,kami terpaksa "memberi tips" kepada mamak tersebut...hahaha